Over ons

Davita

Film refereert voor mij aan onbegrensde mogelijkheden. Aan de ene kant bestaat er geen realistischere manier voor het ‘vangen’ en herbeleven van de werkelijkheid dan film. Maar wat is de werkelijkheid nu eigenlijk? Zou jij het hier en nu op dezelfde manier onthouden als ik? Zou jij dezelfde beelden, kleuren en geluiden in je opnemen en ‘inzoomen’ op dezelfde momenten als ik? Met film kun je iets zichtbaar maken wat, zonder jou als filmer, op het moment zelf misschien niet eens gezien zou zijn. Aan de andere kant kun je met film de werkelijkheid zo manipuleren dat er vrijwel niets meer van over blijft. Je kunt de werkelijkheid hiermee veel mooier maken dan hij was of juist lelijker, intenser, bizar of lachwekkend. Deze tegenstrijdigheid en daarmee veelzijdigheid van film, boeit mij enorm.

Sinds 2006 ben ik eigenaresse van sport- en danscentrum Vitaz in Helmond. Jarenlang heb ik mijzelf intensief bezig gehouden met het verzorgen van verschillende sport- en danslessen voor jong en oud. Regelmatig organiseerde ik optredens, dansvoorstellingen en sportieve evenementen, die het verdienden om op film vastgelegd te worden. In de loop der jaren ging ik dit vastleggen steeds vaker zelf doen en stemde ik mijn activiteiten steeds vaker af op het medium film. Het theater ruilde ik in voor toffe, uiteenlopende locaties. Het publiek werd vervangen door nietsvermoedende omstanders, mijn choreografieën werden uitgebreid met een script en flyers werden trailers. Ik werd steeds meer gegrepen door het filmen en pakte ook thuis steeds vaker mijn camera.

Tijd om mijn passie verder te ontwikkelen. Naast videograaf bij zoekersfilm, maak ik onderdeel uit van het camerateam van Ditisonzewijk: het digitale wijkgerichte platform voor Helmond. Daarnaast werk ik nog steeds met veel plezier bij Vitaz, houd ik mezelf bezig met fotografie en visagie en geniet ik zoveel mogelijk van mijn gezinnetje.

Kim

Film is allesomvattend. Film is een fantasie. Film is beweging zoals een dans. Film is oneindig en kan je tot in detail laten geloven dat het echt is. Sinds 2009 ben ik als choreografe afgestudeerd aan de Dansacademie in Tilburg. In de afgelopen 8 jaar heb ik veel danstheatervoorstellingen gemaakt voor en met amateur -en professionele dansers. Ook heb ik zelf gedanst en daarnaast workshops, coachings en lessen mogen geven aan hele lieve kinderen en volwassenen van alle leeftijden.

Ik wilde alle repetities, voorstellingen en bijzondere momenten vastleggen op beeld. Dit werden trailers, voorstellingsregistraties, filmpjes van het werkproces, korte leuke scetches, bloopers, wat je maar kan bedenken. Film werd een onderdeel in mijn voorstellingen en uiteindelijk naast dans een tweede passie. Hoe kan ik film net zo laten bewegen als dans, hoe verplaatst het licht zich, gevangen door een lens en wek je illusies. Er ging een nieuwe wereld voor me open, of eigenlijk, het versterkte mijn kracht als choreograaf en gaf een extra dimensie aan mijn werk.

Vanaf 1 september 2017 heb ik een kantoor in de Apparatenfabriek op Strijp S in Eindhoven en naast filmer en editor bij zoekersfilm heb ik nog steeds mijn eigen bedrijf Leeuw Choreography / Video. Daarnaast geef ik CKV dans op de leukste school van Eindhoven, het Van Maerlantlyceum in Eindhoven en werk ik in balletspeciaalzaak ´Didanza´.